Att tänka på när man bettar på fotboll

Att betta inom på fotboll är enkelt, eller? Det är så klart möjligt att bara betta på matchens slutresultat. Men faktum är att det finns många andra spelalternativ idag. Och den som väljer att ta sin betting till nästa nivå kommer garanterat få en betydligt mer spännande upplevelse med större vinstchanser. Det här guiden för den som vill veta mer om olika spelformer – och hur man förutspår matchens utgång.

Analysera matchen

Inom betting handlar det så klart om analyser. Kommer laget vara lika starkt i den här matchen som de var under det senaste hemmamötet? Hur ser skadeläget ut? Hur har målvakten presterat i liknande matcher? Oddsen baserar ju sig nämligen på tidigare fotbollsmatcherna, så det här är så klart nyckeln till ett bra bet. Ju mer information man har, desto större är chanserna att man lyckas. Det är möjligt att hitta den här typen av information på flera håll – men det är även viktigt att man noga utvärderar informationen.slips

Leta upp vinnande information

Det finns tyvärr en hel del experter som inte gjort en grundläggande analys, vilket så klart kan få en tråkig utgång för bettare. För den som skaffa data är det ett även möjligt att använda olika webb scraping-verktyg vilka gör att man snabbt och effektivt kan samla in större textmängder. Ett annat tips är att gå 10-20 matcher tillbaka i tiden för att utvärdera målskillnad, skott på mål, hörnor etc. För en nybörjare kan det till en början kännas så en hel del att hålla koll på, men det kan garanteras att det är något som lönar sig i längden.

Utveckla en bettingstrategi

Som bettare är det så klart viktigt att ha en bettingstrategi. Med hjälp av den kan man tänka strategiskt och långsiktigt – och öka sina vinstchanser rejält. Den som till exempel spelar på Premier Leauge bör ha en strategi som sträcker sig under en hel säsong – och inte bara en enskild match . Låt gärna strategin rymma 6-8 parametrar, och bygg upp spelet kring dessa. På så sätt ökar vinstchanserna garanterat. Det kräver så klart mycket tid för att skapa ett sånt här upplägg, men genom att göra ett maximalt antal bets kan man få ut det mesta av systemet.

Förväntade mål

Ett begrepp spm återkommande inom betting är ”förväntade mål”. Vad innebär då detta. Enkelt förklarat kan man säga att det handlar om hur många mål som ett av lagen, eller en enskild spelare, kan förväntas att göra i matchen. Måttet bygger på en uträkning av skottkvalitet liksom antal skott. Med andra ord så visar ”förväntade mål”

hur troligt det är att ett visst antal skott på mål resulterar i faktiskt mål.

Det här är ett väldigt viktigt mått eftersom att det är vanligt att det inte blir så många mål i en fotbollsmatch. Att ett lag lyckas få många målchanser betyder ofta inte att de är det vinnande laget, och det är viktigt att ett bet inte påverkas av vilseledande statistik. Genom att ta in ”förväntat antal mål” i beräkningen tarman helt enkelt hänsyn till flera faktorer vilket ger ett bättre underlag. Något som kan vara bra att komma ihåg är att då det kommer till ”förväntade mål” så är skott precis framför mål lika viktiat som skott från en spelare på den andra planhalvan.

Spelmöjligheter – från 1X2 till kombinationsspel

Efter en grundförståelse för den analys som krävs för att skapa en bettingstrategi är det dags att titta på olika spelformer inom betting.

  • 1X2

Det här är så klart den enklaste formen av betting. Spelformen har ett fast odds och det gäller så klart att betta på matchens vinnare. En satsning på ett lag i underläge kan ge bra utdelning.

  • Totala mål över/under

Målsnål match eller målkavalkad? Ett spelalternativ för fotbollsbettaren är mål över/under. Detta innebär att man bettar på om det totala antalet mål kommer att bli

över/under en förutbestämd siffra.

  • Resultat

Att pricka in matchens slutresultat är svårt, men lyckas du kan det ge en rejäl utdelning.

  • Betta på händelser

En annan typ av spelform är att betta på händelser. Vem kommer göra flest mål? Hur många hörnor blir det? Kommer målvakten att hålla nollan? Alla dessa spelformer kan man betta på.

  • Kombinationsspel

Vill man skapa lite mer avancerade bets kan kombinationsspel vara ett intressant alternativ. Det innebär att man skapar ett system med spel i flera matcher. Dessa bets brukar kallas för dubbel, trippel och fyrling osv. Om samtliga bets går hem blir vinsten garanterat hög.

Livebetting inom fotboll

Att spela live blir allt mer populärt. Det här är en spelform som alltså innebär att man sätter sitt bet under pågående match. På bettingbolagens hemsidor kan man alltid kika i liveodds-sektionen för att se vilka matcher som erbjuder live odds för tillfälet.

Många utmaningar inom fotboll

Som framgått här så finns det flera utmaningar inom betting. Den som har störst koll på statistik och tidigare analyser har så klart även störst chans att vinna. Dessutom krävs en välutvecklad strategi som tar hänsyn till faktorer som till exempel ”förväntande mål”. Det finns flera olika spelformer som passar så väl nybörjaren som den som vill göra mer avancerade spelsystem.