Kom igång

Är det dags att börja betta online finns det ett antal paragrafer att förhålla sig till. När en ny spelare entrar marknaden kan känslan ibland vara överväldigande då utbudet är enormt och erbjudanden många. Därför är det viktigt att kunna sålla bort skiten med de sämsta omsättningskraven och extremt dåliga plattformar och uttagsmetoder. Efter ett tag lär man sig att hitta de bästa spelbolagen men i början kan det vara svårt. Vad ska man leta efter hos ett spelbolag? Vad behöver man ha koll på? Hur börjar man då? Här kommer en bettingguide.

Vad ska man leta efter

Till att börja med måste man gräva djupt i sig själv och ens intressen. Vad är man egentligen intresserad av? Vissa spelbolag nischar in sig på olika områden och därför är det enkelt att hitta en bettingsida som passar just en själv. En travintresserad ska välja ett spelbolag med mycket trav som Toto2. En spelare som gillar lägre divisioner i svensk fotboll kanske ska välja Nordicbet då de brukar erbjuda odds och betting på fotboll ner till Division 5. Den som gillar variation kan ta giganter som Unibet och Bet365, med kompletta utbud över hela världen. Är man ute efter höga odds är Bethard ett väldigt bra alternativ då de brukar ha högsta odds-garanti på mängder av sport.stats

Free bets och sportbonusar

Massor av bonusar och erbjudanden brukar finnas tillgängliga och precis som med allt annat kan det vara svårt att välja. Ibland kan man lockas av att plocka de stora bonusarna men de kommer också med tuffare omsättningskrav. Då kan pengarna ligga låsta väldigt länge om du inte lyckas spela och vinna mycket. Exemplen på spelare som inte kollat igenom villkor och bonuskrav är många och ibland kan informationen vara otydlig. Därför rekommenderas det att alltid kolla igenom spelbolagens regler och villkor för att slippa obehagliga överraskningar.

Finns det någon osäkerhet kan det vara bra att skriva till supporten och kundtjänsten. De brukar finnas tillgängliga på svenska och har dessutom genomgått en bra utbildning.  Om du letar på rätt sidor kommer du att kunna få en lista av spelbolag med free bets och därmed snabbt kunna ta emot gratis spel. När du ser över listan med online bettingbolag kan du bara välja vad du vill spela på och lägga din satsning.

Saker att tänka på inom online betting

Licenser är en bra start att utforska. För att spelbolag ska få bedriva vadslagning på nätet måste den ha en spellicens. Längst ner på ett spelbolags hemsida brukar man hitta information om vad för typ av licens bettingsajten har. Vanligast är Malta och Curacao då de har gynnsamma förutsättningar för spelbolag. I England måste spelbolagen ha en brittisk utfärdad av UK Gambling Commission. I Sverige är det på gång med reglerade svenska licenser men när regeln träder i form är ännu oklart.

Kom igång med betting online

När det är dags att börja betta online är det bra att hitta en bra välkomstbonus. 1000 kronor är en bra start att börja med då det är enkelt att få den insatsen dubblad. Välkomstbonusarna brukar ligga på 100% upp till 1000 kronor vilket ger 2000 kronor att spela för. Det är en lagom summa att börja spela med och kan ge en del intressanta utgångar. Som regel går det att välja mellan om man vill spela live betting eller pre game. Villkoren för detta kan dock variera vilket innebär att det är bra att kolla in regler och villkor innan man placerat ett spel. Ofta är det satt ett minimumodds och ett visst antal gånger som bonusen måste omsättas.

Omsättningskrav

När man tar emot en välkomstbonus kommer den alltid med omsättningskrav. I sportens värld är 4-6 gånger vanligt för en oddsbonus. Det innebär att vid en insättning på 1000 kronor måste bonusbeloppet till exempel omsättas 4 gånger. Då måste en spelare spela för 4000 kronor för att omsättningskraven ska räknas. Därefter går det att ta ut pengarna hur som helst. Välj en uttagsmetod som passar dig.

Minimumodds

Bonuspengarna brukar inte gå att spela på allt för låga odds. Istället har spelbolagen infört minimumodds som brukar ligga på 1,4-2.0 i odds. Alla spel som läggs under minimumoddset räknas inte till omsättningen. Det går som regel att lägga kombinationsspel men då brukar ett av oddsen också ha en gräns. För att vara säker på vad som gäller hos de olika spelbolagen kan en spelare kolla in regler och villkor hos spelbolagen.

Spelutbud

Håll koll på spelutbudet för allt i världen. Det finns inget tråkigare än begränsade marknader, framförallt när man blivit bortskämd med de enorma utbud av betting som vissa aktörer erbjuder. En tumregel är att desto mer rutin och ju större ett spelbolag är, desto större utbud av spel och marknader finns det. Därför rekommenderas nya spelare att välja mer rutinerade aktörer innan man provar på de mindre spelbolagen. En hel del uppstickare som växt enormt fort finns det dock mängder av exempel av. Framförallt Bethard har blivit oerhört stora och fått väldigt mycket uppmärksamhet genom att signa Zlatan Ibrahimovic.

Gå direkt till vår andra artikel med tips för att lyckas med betting.

Lycka till!